Agerbaek Skola

Airmaster decentral ventilation på Agerbæk Skole

På Agerbaek Skola i Sydvestjylland, Danmark, har Varde Kommun lyckats med att skapa ett behagligt inomhusklimat. Både i de vanliga klassrummen och i de mer praktiska facklokalerna.

Under en längre tid har inomhusklimatet inte varit optimalt i Agerbaek Skolan. Luften blev snabbt för varm och tung och det luktade konstant av matos berättar Niels Ole Jensen som är teknisk servicechef på skolan sedan 2009.

Under jullovet 2011 fick vi installerat 19 st Airmaster anläggningar. Både montage och inkoppling gick problemfritt. När alla kom tillbaks efter julferien var allt igång och har så varit sedan dess.
Alla 19 Airmaster anläggningarna är kopplat i ett CTS system. Därutöver valde vi att koppla in en CO2 sensor i varje aggregat så att ventilationsbehovet styrs efter personbelastningen i rummet, på det viset så ventilerar vi inte för lite eller för mycket. Här har vi fått en optimalt energibesparande ventilationslösning.

Våra vanliga klassrum är på ca 64 m² och här har vi installerat AM 800 aggregat. Undervisningsrum för bl.a Kemi, Fysik och Slöjd är på ca 80 m². I dessa undervisningsrum använder vi också AM 800 och i Bild är en AM 900 installerad. I våra IT- och lärarrum är AM 500 installerade.

Både lärarummet och biblioteket har fått installerat AM 1200. Dessa 1200 är försedda med både white board och svarta tavlan och är fantastiska ventilationsanläggningar.
Det fungerar oklanderligt samtidigt som det är mycket funktionellt och lärarna använder det flitigt.
När det tidigare hölls föräldramöten blev det snabbt en mycket dålig inomhusklimat i lärarummet medans det idag alltid är ett bra klimat.

"Som teknisk servicechef har jag bl.a ansvar för skolans tekniska installationer. Våra Airmaster anläggningar lägger jag i stort sett inte märke till eftersom dom körs helt automatiskt. Vi har dessutom ett serviceavtal med en lokal ventilationsentreprenör som kommer en gång per år och kontrollerar anläggningarna och byter filter. Servicen är snabb och smidig, så snabb att jag ibland inte ens märker att dom redan har varit här."

Download case Agerbaek Skole

< Tillbaka till översikt

 

VEM
Agerbaek Skola
Förskola till klass 9
350 elever
40 lärare

VAD
3 st AM 500
13 st AM 800
1 st AM 900
2 st AM 1200

VAR
Agerbaek
Varde Kommun  

               

 

 

Här >

Dimensionera ditt aggregat

Anmäl dig vårt
nyhetsbrev


Anmäl här!