// 23.4.2019

Fasadgaller i nytt aerodynamiskt design

/Files/Billeder/Billeder/Nyhed/BoomerainSE.jpg
Airmaster lanserar ett nytt fasadgaller som med sin speciella geometri och aerodynamiska konstruktion gör det möjligt att minska hålgenomföringen på fasaden vid installering av ett AM 1000 ventilationsaggregat. Där man tidigare har använt en Ø400 mm genomföring, är det numera tillräckligt att använda en Ø315 mm genomföring – utan extra tryckförlust eller medryckning av regnvatten.
 

Aerodynamiskt Design

Airmasters kunskapen om aerodynamik var avgörande för hur vi lyckades minskar diametern från Ø400 till Ø 315 mm. Formen på lamellerna är utvecklade så att det endast uppstår en begränsad turbulens på fasadgallrets baksida. Därmed reduceras tryckförlusten och energiförbrukningen minskas betydligt. Den helt speciella geometrin är dessutom designad till att fånga upp vattendroppar och transportera bort dom för att undgå vatteninträngning i kanalen.

Fasadgaller till alla slags väder

Vi installerar Airmaster ventilationsaggregat i många olika geografiska förhållanden i Europa - från milt inlandsklimat till tuffa västkust förhållanden i t.ex. Norge. Med de olika väderleksförhållandena följer olika utmaningar för fasadgallret. Det har vi tillgodosett vid att framställa tre olika varianter. Utifrån ser de alla likadana ut, och därför vill man inte se skillnad om det skulle vara behov för att använda olika varianter av fasadgallret på samma byggnad.

Airmaster Boomerain® Ø315-1 är ett fasadgaller med ett lager lameller, passar bra till vanligt inlandsklimat med milt väder. Airmaster Boomerain Ø315-1

Airmaster Boomerain® Ø315-2 är ett fasadgaller med dubbla lager lameller som ger bättre skydd mot regnvatten. Vi rekommenderar detta galler för ställen med tuffare väderleksförhållanden, t.ex. med kraftiga västliga vindar.

Airmaster Boomerain Ø315-2

Airmaster Boomerain® Ø315-3 är fasadgallret med tre lager lameller som har en helt enastående förmåga hindra medryckning av regnvatten. Detta galler är designat till extremt tuffa väderleksförhållanden t.ex. i kustområden där extra skydd kan vara nödvändigt. 
Airmaster Boomerain Ø315-3

Materiale

Airmaster Boomerain® Ø315 är tillverkade i vattentåligt aluminium och kan som tillval levereras pulverlackerade i önskade RAL färger.

fördelar

  • Håldiametern i fasaden kan ändras från Ø400 mm till Ø315 mm
  • Medryckning av regnvatten förhindras även vid höga lufthastigheter
  • Energiförbrukningen reduceras
  • Lägre ljud

Ladda ner broschyr


 
Tillbaka till översikt

Här >

Dimensionera ditt aggregat

Anmäl dig vårt
nyhetsbrev


Anmäl här!