Hoppa till huvudinnehållet

Bättre inomhusklimat med decentraliserad ventilation  

Bättre inomhusklimat med skolventilation

Alla har rätt till ett bra inomhusklimat

Hos Airmaster anser vi att alla har rätt till ett bra inomhusklimat. Det skapar de bästa förutsättningarna för lärande, kreativitet, utveckling, prestation och välbefinnande. Därför vill vi förbättra kvaliteten på inomhusklimatet för barn och vuxna i skolor, byggnader och kontorsmiljöer med våra flexibla och intelligenta ventilationslösningar.

Världsmästare i decentral ventilation
När det gäller ventilation är vi i grunden decentrala. Vi har arbetat med decentral ventilation i mer än 30 år. Vi är marknadsledande och fast beslutna att förbli världsmästare inom vår nisch. Med mer än 120 000 installerade aggregat i Europa har vi hjälpt många att uppnå ett bättre inomhusklimat.

Vad är decentral ventilation?
Central ventilation transporterar luft via stora kanaler från en central enhet genom hela byggnaden till enskilda rum. Decentral ventilation placerar lokala ventilationsaggregat direkt i varje rum och ger optimal ventilation.

Läs om fördelarna med decentraliserade ventilationssystem

När du vill säkerställa ett bra och hälsosamt inomhusklimat är det särskilt fyra faktorer som måste beaktas:

Utforska vårt urval av flexibla lösningar

Beräkna ventilationskapacitet

Beräkna ventilationskapacitet

Om du behöver designa och först ta reda på vilket system som passar projektet bäst kan du använda denna ventilationskalkylator för att få ett lösningsförslag.

Du kan självklart också alltid kontakta Airmaster.

Ventilationskalkylator

Produktkatalog 6.0

Bli medlem! - Du får då Airmasters senaste produktkatalog.

Produktkatalog 6.0

Ett bra inomhusklimat skapar ett bra liv

Bättre inomhusklimat för skolbarn

Ett bra inomhusklimat utgör grunden för att vi ska kunna leva ett bra liv i de rum vi befinner oss i. Vi spenderar det mesta av vår tid inomhus i skolan, på jobbet eller hemma.

Därför är kvaliteten på vårt inomhusklimat viktigt. Ett dåligt inomhusklimat kan orsaka huvudvärk, trötthet, koncentrationssvårigheter, illamående och fysiska besvär som hosta, kliande ögon och allergier.

Lyckligtvis har vårt samhälle under de senaste åren blivit mer medvetet om vikten av vårt inomhusklimat. Därför tar allt fler människor ansvar för att skapa en hälsosam inomhusmiljö som underlättar koncentration, inlärning, hälsa och allmänt välbefinnande.

Skolor och dagverksamhet

Bättre inomhusklimat i klassrummet

Mekanisk ventilation förbättrar inomhusklimatet och särskilt på skolor och dagverksamheter är det välbehövligt. Ett hälsosamt inomhusklimat ökar barns och ungas trivsel, koncentration, lärande och allmänna välbefinnande.

Skolor och dagverksamhet

Konsulter

Bättre inomhusklimat på kontoret

Är du konsult eller byggherre och letar efter en ventilationslösning för ditt byggprojekt? Då bör du läsa vidare.
I mer än 30 år har Airmaster tillverkat och utvecklat decentrala ventilationsaggregat – främst för skolor och dagverksamhet, men även för kontorsmiljöer och modulbyggnader.

Rådgivande ingenjörer

Ventilation til modul konstruktion

Ventilation för modulkonstruktion

Prefabricerade byggnader blir alltmer populära, delvis tack vare deras flexibilitet och korta leverans- och byggtider, men även tack vare de många alternativ som finns tillgängliga, vilket gör modulbyggandet särskilt populärt.

Modul konstruktion

Sunt förnuft ger hållbara resultat

Sunt förnuft ger hållbara resultat

På Airmaster fokuserar vi på att minska vår påverkan på miljön. Vi anser att det är vårt ansvar som organisation att säkerställa att våra produkter stödjer den gröna omställningen och kommande generationer.

Vi håller för närvarande på att utöka produktspecifika EPD:er (Environmental Product Declarations) över hela vårt sortiment.

Vi fokuserar på att optimera interna processer genom att sortera avfall, använda överskottsresurser och implementera nya åtgärder för att minimera våra CO2-utsläpp.

Download EPD-rapport

Kontakta oss, om du vill veta mer om decentral ventilation

Vårt kompetenta säljteam är redo att svara på dina frågor och ge dig råd om allt från dimensionering, konfiguration, placering och planering – så att du kan hitta rätt system för dina behov.

Airmaster kundtjänst

Försäljning

Anders Eskildsen

Anders Eskildsen

Export Manager, Module

Department Export Manager, Modular construction