Hoppa till huvudinnehållet

Med decentraliserad ventilation kan du optimera ventilationen rum för rum.

Med decentraliserad ventilation kan du optimera ventilationen rum för rum.

Godt indeklima
Med decentrala ventilation kan du optimera ventilationen rum för rum, effektivt och hållbart, vilket lämpar sig för både nybyggnation och renovering av skolor, institutioner och kontor.
Airmaster erbjuder decentrala ventilationslösningar som är mycket flexibla och snabba att installera. Den kan utföras rum för rum och i både nya byggnader och renoveringar. Detta gör naturligtvis lösningen intressant för många potentiella kunder, men det finns många faktorer som spelar in när man väljer en ventilationslösning.

"Det handlar om ett optimalt inomhusklimat för barn och vuxna i skolor, institutioner, kontor och andra utrymmen där människor vistas. I dag finns även ett starkt fokus på hållbarhet och energiförbrukning. Här är den decentraliserade ventilationslösningen ett självklart verktyg för att uppfylla kraven på låg energiförbrukning och den "hållbara känslan" av att renovera i stället för att bygga nytt", säger Michael Holm, Nordic Sales Manager hos Airmaster.

Energipriserna gör decentrala lösningar ännu mer intressanta för många
Fastighetsbolag, konsulter, entreprenörer och som använder på LCA (livscykelanalys), där man tittar på en produkts CO2-avtryck och hur det påverkar miljön från det att den tillverkas till den återvinn igen. Dessutom är LCC (Livscykelkostnaden) också relevant.

"Det senare har blivit ännu mer angeläget med utvecklingen av dagens energipriser, och här utmärker sig de decentrala ventilationslösningarna genom avsevärt minskad energiförbrukning. Detta gäller både det faktum att luften inte behöver transporteras runt i byggnaden via kanalsystem som kräver mycket energi. Med den decentrala lösningen sker detta direkt i den enskilda lokalen eller utrymmet och ut i omgivningen. Dessutom tar installationen vanligtvis decentrala fyra till sex timmar för två tekniker per rum, vilket också påverkar LCA," förklarar Michael Holm.

Egna laboratorier och fokus på innovation

Michael Holm

Airmaster har sina egna klimatkammare där vi testar ljud, drag, temperatur m.m. Båda spelar en viktig roll för komforten i lokalen, där systemet helst ska vara så tyst och så obekvämt som möjligt för personerna i lokalen.

Decentral ventilation är flexibel genom behovsstyrd ventilation, säger Michael Holm:

"Alla parametrar har betydelse, men vi arbetar också med EPD för våra produkter, eftersom det också är avgörande för framtidens byggande, där olika certifieringar kräver omfattande dokumentation av de produkter och material som används. Vi arbetar med både kommuner och privata fastighetsbolag och entreprenörer, och det är uppenbart att det i vissa fall är klokt att kombinera centrala och decentrala ventilationslösningar. Airmaster har valt att fokusera på decentrala ventilationssystem så att vi kan utveckla vår expertis och nya innovativa produkter som kontinuerligt ökar effektiviteten och förbättrar både LCA och LCC till förmån för våra kunder."

Vill du veta mer?
Kontakta vårt säljteam

Kontakt vores salgsteam