Hoppa till huvudinnehållet

En avgörande förändring av spelplanen på ventilationsmarknaden:

Airmaster är redo med en banbrytande produkt
En avgörande förändring av spelplanen på ventilationsmarknaden:

Ventilationsföretaget Airmaster presenterar nu sin banbrytande produkt AMX, som efter mer än fem års utveckling äntligen är klar. Som den första produkten i sitt slag kombinerar AMX ventilation med temperaturkontroll – och det är en milstolpe på marknaden för ventilationslösningar, som växer snabbt i takt med att fokus på inomhusklimat och energieffektivitet ökar.

Sedan starten 1991 har Airmaster positionerat sig som en av Europas ledande tillverkare av decentrala ventilationslösningar som bidrar till ett bättre inomhusklimat, särskilt i utbildnings-, institutions- och kontorsbyggnader över hela världen. Nu är företaget från Aars i Himmerland redo med nästa omgång innovativa ventilationsprodukter.

Airmaster har just lanserat AMX, den första produkten i sitt slag som kombinerar ventilation med temperaturreglering.

- För närvarande finns det ingen annan som kan erbjuda en liknande ventilationsprodukt med integrerad kyl- och värmereglering. Normalt används tre separata enheter för luftväxling och värmereglering, men nu lanserar vi en produkt som kan hantera alla tre. Samtidigt är AMX betydligt mer utrymmesbesparande, energieffektivt och tystgående jämfört med liknande alternativ. Vi är stolta över att kunna presentera detta eftersom det kommer att förändra spelplanen för oss och marknaden, säger Lars Winther, produktchef på Airmaster.

AMX möter den stora efterfrågan på energieffektiva ventilationssystem
Airmaster upplever en stor efterfrågan på ventilationslösningar både hemma och utomlands, där inomhusklimatet nu står högt på agendan. Detta sker samtidigt med ett växande intresse för mer energieffektiva ventilationssystem – och AMX passar perfekt in i denna ekvation:

- Behovet av ett hälsosamt inomhusklimat kommer inte att försvinna. Tvärtom ser vi för närvarande stora privata och offentliga investeringar i inomhusklimat, men särskilt i energirenoveringar. Detta gäller både i Danmark och utomlands, där vi har sett en stark tillväxt i bland annat Tyskland och Nederländerna, säger Lasse Mikkelsen, Chief Commercial Officer på Airmaster, och tillägger:

- Nu tar vi våra ventilationslösningar till nästa nivå med en energieffektiv produkt, som utöver optimerad luftväxling även kan kyla och värma. Det ger oss ett konkurrenskraftigt alternativ till exempelvis värmepumpar, som är en populär lösning.

Lansering efter stora satsningar inom produktutveckling
AMX-produkten har i hemlighet utvecklats under flera år och lanseras efter stora satsningar på Airmasters egen utvecklingsavdelning, vilket har materialiserats i ett 400 kvadratmeter stort testcenter som invigdes i januari i år.

Och i allmänhet är produktutveckling högsta prioritet för Airmaster.

- På en konkurrensutsatt och attraktiv marknad måste vi alltid ligga i framkant när det gäller utveckling och mot våra konkurrenter. Därför har vi under ett antal år fokuserat mycket på vår produktutveckling, och AMX är resultatet. Så det faktum att vi nu är redo med en produkt av denna kaliber innebär ett stort beröm till vår utvecklingsavdelning, som har arbetat hårt i mer än fem år och nu äntligen kan se arbetet bära frukt, avslutar Lars Winther.

AMX kommer att ingå i en helt ny produktlinje som Airmaster kommer att lansera löpande. AMX är initialt avsedd för kontors- och mötesrumsmiljöer där det finns behov av både luftväxling och klimatkontroll.
________________________________________

Försäljning

Anders Eskildsen

Anders Eskildsen

Export Manager, Module

Department Export Manager, Modular construction