Hoppa till huvudinnehållet

Airmaster lanserar RC 1000 – en kylmodul till AM 1000

På Airmaster ser vi en växande efterfrågan på effektiv kylning av bland annat klassrum.

Det råder ingen tvekan om att ett ökat fokus på ett bra inomhusklimat är viktigt, särskilt eftersom det förbättrar barns trivsel och välbefinnande.

"Vi upplever att våra kunder efterfrågar kylning av klassrum i mycket större utsträckning än tidigare", säger Lasse Mikkelsen, CCO på Airmaster. "Vi har därför vidareutvecklat vår mycket populära AM 1000 så att vi även kan erbjuda möjligheten att kyla t.ex. klassrum. Det är en flexibel lösning som kan väljas när man överväger en AM 1000 som är särskilt meningsfull i rum med fönster i söderläge, som lätt kan bli mycket varma under en skoldag med många elever och hög aktivitet", fortsätter Lasse Mikkelsen.

Fördelarna är stora med RC 1000

Utvecklingen av RC 1000, som är monterad på en AM 1000, har skett med stor omsorg om detaljerna. Den har samma prestanda och låga ljudnivå som AM 1000 är känd för. RC 1000 har en kapacitet på upp till 7kW, vilket innebär att den i de allra flesta rum där en AM 1000 är installerad kan hålla­ låg inomhustemperatur. Enheten kan styras via Airlinq Online, precis som Airmasters övriga aggregat.

"För att möta de många individuella behov vi ser på marknaden har vi skapat en flexibel lösning så att systemet kan utformas så att det bara är storleken på kylaren som avgör hur många aggregat som kan anslutas.

Det innebär att våra kunder nu kan njuta av både ett hälsosamt inomhusklimat med våra decentrala ventilationsaggregat, kombinerat med möjligheten att kyla rumstemperaturen - så att vi även kan behålla komforten under varma dagar". Det säger Lasse Mikkelsen.

Läs mer om den nya kylmodulen RC 1000 för AM 1000 här.

Kontakta oss, om du vill veta mer om decentral ventilation

Vårt kompetenta säljteam är redo att svara på dina frågor och ge dig råd om allt från dimensionering, konfiguration, placering och planering – så att du kan hitta rätt system för dina behov.